Rafael descoperit
Exhibition on Screen: Raphael Revealed
  • Documentar
ag Audienţa Generală
90 min

Cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la moartea lui Rafael, cea mai mare expoziție a lucrărilor sale a avut loc la Roma. Exhibition on Screen a primit acces exclusiv la acest “spectacol” unic.

Cu peste două sute de capodopere, inclusiv picturi și desene – dintre care peste o sută au fost reunite pentru prima dată – această expoziție majoră celebrează viața și opera lui Raffaello Sanzio da Urbino.

Cu opere împrumutate pentru prima dată de la Luvru, Galeria Uffizi, Galeria Națională de Artă, Muzeul Prado și multe altele, expoziția și acest film oferă o oportunitate fără precedent de a observa amploarea priceperii, creativității și ingeniozității lui Rafael.

Regizorul premiat Phil Grabsky oferă o privire nouă asupra acestui gigant al Renașterii și arată de ce este considerat unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile. Filmul acoperă viața lui la Roma și include imagini unice ale Romei antice, care a avut o influență atât de puternică, inclusiv imagini rare ale Casei de Aur a lui Nero, pe care Rafael însuși a vizitat-o.

Mai mult decât un pictor, Rafael a fost unul dintre cei mai extraordinari artiști ai Renașterii, dar este adesea înțeles greșit sau mitologizat. Pe baza acestei expoziții extraordinare de la Roma, acest film îi permite lui Rafael, pentru prima dată, să fie dezvăluit cu adevărat.

---

În scurta sa carieră, Raphael a modelat cursul culturii occidentale cum puțini artiști înainte sau după el au reușit.
Această expoziție emblematică analizează picturile și desenele celebre ale lui Rafael, precum și munca sa în arhitectură, poezie și design pentru sculptură, tapiserie.
„...cel mai influent dintre artiștii europeni, iar lucrările sale ne vorbesc și astăzi...” - FT Weekend