Pissarro, Părintele Impresionismului
Exhibition On Screen: Pissarro: Father of Impressionism
  • Documentar
ag Audienţa Generală
90 min

Fără Camille Pissarro, nu există curent impresionist. El este cunoscut, pe drept, ca Părinte al Impresionismului.
Pissarro a urmat o cale dramatică și, de-a lungul anilor, el a scris multe scrisori familiei sale. Prin intermediul acestor scrisori intime si revelatoare, acest film captivant dezvăluie viața și opera lui Pissarro.
Născut în Indiile de Vest, Pissarro și-a găsit pasiunea pentru pictură, tîn tinerețe, pe când era la Paris. Până la vârsta de 43 de ani adunase un grup de artiști entuziaști într-o nouă mișcare. Prima lor expoziție a fost disprețuită de critici, dar grupul căpătase un nou nume: impresioniştii.
În următorii 40 de ani, Pissarro a fost forța motoare în spatele a ceea ce a devenit astăzi mișcarea artistică preferată a lumii.
Muzeul Ashmolean are o lungă tradiție, fiind primul muzeu public din Marea Britanie (și-a deschis porțile în mai 1683) care găzduiește o colecție minunată și bogată, inclusiv remarcabilele opere ale lui Pissarro.
Cu acces exclusiv la cea mai extinsă operă a unui pictor impresionist, fiind prima restrospectivă majoră despre Pissarro din ultimele patru decenii, acest film explorează și evidențiază biografia captivantă și extrem de importantă, cât și operele unui artist incredibil.

Format
Spectacole
Program cinema