Floarea soarelui în picturile lui Van Gogh
Exhibition on Screen: Sunflowers
  • Presale
  • Documentar
ag Audienţa Generală
90 min

Picturile Floarea Soarelui ale lui Vincent van Gogh se numără printre cele mai faimoase lucrări ale sale și sunt unele dintre cele mai iconice picturi din lume. Într-o expoziție extraordinară, Muzeul Van Gogh a aruncat o privire nouă și revelatoare asupra celor cinci picturi ce reprezintă floarea-soarelui în vază. Și încă o dată, muzeul Van Gogh și-a deschis porțile exclusiv pentru Exhibition on Screen.

Ele pot fi imediat recunoscute, dar filmul nostru trece dincolo de suprafață pentru a explora întrebările și misterele care înconjoară aceste lucrări. De ce, spre exemplu, a ales Van Gogh floarea soarelui exotică cu tulpina lungă și coroana aurie? Când a ajuns floarea însăși în Europa și cum au reacționat alți artiști la ea? Ce încerca să transmită Van Gogh prin lucrările sale și cum diferă de la o versiune la alta? Și ce secrete au descoperit oamenii de știință când au analizat lucrările în detaliu? Totul este dezvăluit în acest film fascinant, pentru realizarea căruia echipa a călătorit de Amsterdam la Tokyo, la Philadelphia, Londra și München.

Fiecare pictură este diferită și are propria sa poveste unică, acoperind una dintre cele mai faimoase și tulburi perioade din istoria artei. Toate cele cinci picturi sunt, de asemenea, considerate acum a fi într-o stare atât de fragilă, încât nu va mai exista niciodată o expoziție cu toate cele cinci împreună. Doar în acest film veți avea șansa de a le vedea – în expoziția noastră virtuală. Filmul aduce publicului multe noi niveluri de înțelegere atât asupra picturilor, cât și despre Vincent van Gogh.

Format
2d
Distributie / Voci originale
Jamie de Courcey