Răpirea din serai (spectacol proiectat)
Răpirea din serai
  • Avanpremiera
  • Familie
ag Audienţa Generală
60 min

În palatul lui Selim Pașa se găsesc închise Konstanze și camerista ei Blonda. Curând apare Belmonte, un tânăr nobil spaniol, logodnicul Konstanzei, sosit pentru a o elibera. Pedrillo, valetul său, prizonier și el, îi promite ajutorul. Dar intrarea în palat îi este închisă de Osmin, căpetenia paznicilor. Profitând de faptul că Pașa Selim este mare amator de artă, Pedrillo ajuns grădinar îl recomandă pe Belmonte drept unul dintre cei mai renumiți arhitecți italieni ai timpului, reușind astfel să-i asigure accesul în palat. Inima lui Belmonte este plină de speranță. Konstanze, dimpotrivă, singură și prizonieră, își cântă dragostea pe care o crede pierdută.

În interiorul seraiului, Blonda râde de caraghiosul Osmin, care e îndrăgostit de ea. Deprimată și înspăimântată de amenințările Pașei Selim, Konstanze este gata să-și curme viața pentru dragostea ei. Dar iată că apare Pedrillo care le anunță pe cele două femei sosirea lui Belmonte și planul lor de a fugi în aceeași noapte. El îl va adormi pe Osmin cu o licoare pe care i-o va turna în vin.

La miezul nopții, Belmonte și Pedrillo pătrund în grădina palatului. Apar Konstanze și Blonda. Cele două perechi se îndreaptă către o barcă acostată la țărm. Osmin se trezește și îi surprinde. Selim Pașa sosește. Pe rând, Belmonte și Konstanze iau vina asupra lor, fiecare dorind să se sacrifice pentru celălalt. Impresionat de puterea dragostei lor și aflându-le identitatea, Selim Pașa îi iartă pe cei patru, redândule libertatea.

Spectacol de operă - recomandat copiilor cu vârsta de peste 7 ani.

Format
Spectacole
Distributie / Voci originale
Raluca Oprea, Gjergji Mani, Oana Șerban, Valentin Racoveanu
Program cinema

15 mai
Sb

11:00 Sala 2