Muzeul Prado. O colecție a minunilor
Muzeul Prado. O colecție a minunilor
  • Documentar
ag Audienţa Generală
90 min

Capodopere magnifice spun povestea Spaniei și a unui întreg continent.

Suntem într-unul dintre templele artei mondiale, un loc al amintirilor și o oglindă a prezentului, cu 1700 de lucrări expuse și alte 7000 aflate în conservare . Această colecție vorbește despre regi, regine, dinastii, războaie, înfrângeri și victorii, precum și despre sentimentele și emoțiile bărbaților și femeilor de dinainte și de astăzi, ale căror vieți se împletesc cu conducătorii, pictorii, artiștii, arhitecții, curatorii, intelectualii și vizitatorii muzeului.

În 2019, anul celebrării a 200 de ani de existență, să spui povestea Muzeului Prado din Madrid începând cu ziua când a fost înființat, înseamnă să vorbești nu doar despre ultimii 200 de ani, cât și despre șase secole de istorie. Viața Muzeului Prado din Madrid începe cu nașterea Spaniei ca națiune și a căsătoriei dintre Ferdinand de Aragon și Isabela a Castiliei care a marcat formarea imperiului spaniol.

Rolul principal în noul proiect ArtBeats, ‘’MUZEUL PRADO. O colecție a minunilor” îl au capodoperele și marii artiști care le-au creat, regii și reginele care le-au colecționat, dar și poveștile din spatele unei colecții extraordinare.

Câștigătorul premiului Oscar, Jeremy Irons, va fi ghidul spectatorilor în descoperirea frumuseții și artei Muzeului Prado.