Pissarro, Părintele Impresionismului
Exhibition On Screen: Pissarro: Father of Impressionism
  • Documentar
90 min

Fără Camille Pissarro, nu există curent impresionist. El este cunoscut, pe drept, ca Părinte al Impresionismului.
Pissarro a urmat o cale dramatică și, de-a lungul anilor, el a scris multe scrisori familiei sale. Prin intermediul acestor scrisori intime si revelatoare, acest film captivant dezvăluie viața și opera lui Pissarro.
Născut în Indiile de Vest, Pissarro și-a găsit pasiunea pentru pictură, tîn tinerețe, pe când era la Paris. Până la vârsta de 43 de ani adunase un grup de artiști entuziaști într-o nouă mișcare. Prima lor expoziție a fost disprețuită de critici, dar grupul căpătase un nou nume: impresioniştii.
În următorii 40 de ani, Pissarro a fost forța motoare în spatele a ceea ce a devenit astăzi mișcarea artistică preferată a lumii.
Muzeul Ashmolean are o lungă tradiție, fiind primul muzeu public din Marea Britanie (și-a deschis porțile în mai 1683) care găzduiește o colecție minunată și bogată, inclusiv remarcabilele opere ale lui Pissarro.
Cu acces exclusiv la cea mai extinsă operă a unui pictor impresionist, fiind prima restrospectivă majoră despre Pissarro din ultimele patru decenii, acest film explorează și evidențiază biografia captivantă și extrem de importantă, cât și operele unui artist incredibil.